Turvallisuus

Turvallisuus

Plus de 20 ans de crashs tests
Lataa tästä turvallisuusesite
(tämä voi kestää hetken)

28 vuotta törmäystestejä

AIXAM on ollut mopoautojen ykkönen jo lähes 33 vuotta. AIXAMin ajoneuvot ovat aina olleet turvallisia ja niitä kehitetään jatkuvasti. Vuodesta 1988 kaikille AIXAM-mopoautoille on suoritettu törmäystestit. Vaikka nämä testit eivät ole pakollisia ovat ne AIXAMille tärkeä tapa varmistua ajoneuvojensa turvallisuudesta

Näiden testien ansiosta Aixam-kuljettajat liikkuvat rauhallisin mielin turvallisilla ja mukavilla ajoneuvoilla. Viedäkseen turvallisuuden vielä pidemmälle Aixam ottaa suunnittelussa huomioon sekä aktiivisen että passiivisen turvallisuuden.

AKTIIVINEN turvallisuus

Aktiivisella turvalllisuudella tarkoitetaan ajoneuvon ominaisuuksia ja kuljettajaa avustavia lisävarusteita, joilla onnettomuuteen joutuminen voidaan estää. Aixamin ajoneuvoissa on erittäin korkealaatuiset varusteet: suuri tuulilasi, tuulilasin lämmitys, kolmas jarruvalo, LED-päivävalot, kirkkaat halogen-ajovalot, matala painopiste, jarrutustehon säätely jne. Näillä varmistetaan, että näet ja tulet nähdyksi liikenteessä. Samalla ajoneuvo säilyttää hallittavuutensa haastavissakin tilanteissa.

aixam frontal crash testPASSIIVINEN turvallisuus

Passiivisella turvallisuudella tarkoitetaan mahdollisimman korkeatasoista kuljettajan ja matkustajan turvallisuutta törmäystilanteessa. Saavuttaakseen tämän Aixamin insinöörit ovat kehittäneet joukon teknisiä ratkaisuja: etu-, sivu- ja peräänajotestit, vahvistetut turvavyön kiinnikkeet, turvalukot ovissa, vahvistetun polttoainesäiliön jne. Suurin turvallisuutta lisäävä tekijä on Aixamin ainutlaatuinen laajaprofiilinen alumiinirunko. Rungon etuosassa on myös erillinen koriratkaisu, jonka on tarkoitus antaa periksi törmäyksessä näin vähentäen kuljettajaan ja matkustajaan kohdistuvia törmäysvoimia. Molemmat ovat näin siis suojaavan rungon sisällä.

Kori on suunniteltu käyttäen moderneja materiaaleja ja viimeisintä teknologiaa. ABS-komposiitti on läpivärjättyä, monikerroksisista ja täysin kierrätettävää. Tämän ansiosta se säilyttää upean ulkonäkönsä vuosikaudet. Tämän lisäksi se on mekaanisilta ominaisuuksiltaan sekä iskunkestävyydeltään ensiluokkaista. Materiaali palautuu alkuperäiseen muotoonsa kolhujen jälkeen. Se ei siis kolhiinnu ja näin korjauskustannukset pienenevät.

Aixamin ajoneuvojen turvallisuus on erittäin korkealla tasolla ja siitä onkin tullut Aixamin tavaramerkki.

ABS sytemAixam ABS-jarrut

ABS-jarrut, jotka löytyvät esimerkiksi GTI:sta vakiona, auttavat ajoneuvon hallinnassa äkillisissä jarrutustilanteissa. Näin esimerkiksi esteitä voidaan väistää voimakkaan jarrutuksen aikana. Myös jarrutusmatkat lyhenevät ja hallinta paranee kaikenlaisilla alustoilla kaikissa keleissä. Etenkin liukkailla ja kovilla alustoilla renkaiden pito kärsii ja hallinta saatetaan menettää. ABS:n avulla tämä voidaan estää.